Loading...

Elektronik Fatura Düzenleme ve Saklama Çözümü

Detaylı Bilgi Al
Bizimle İletişime Geçin
KVKK gereği bilgilendirmeyi okudum  

e-Arşiv fatura programı, hem e-Fatura kapsamında olan işletmelere hem de olmayanlara, aynı zamanda nihai tüketicilere e-Fatura düzenlemenin yanı sıra faturanın ikinci nüshasını elektronik olarak saklama ve ibraz etme imkanı sunuyor.

e-Arşiv fatura programı nedir?

e-Arşiv fatura programı, kağıt faturaların yerine elektronik olarak düzenlenmesine ve muhafaza edilmesine imkan tanır. Bu uygulama, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği şartlarına uygun şekilde çalışır.

Mevzuata uyumluluk

e-Arşiv fatura programı, faturaların elektronik ortamda düzenlenmesine ve ikinci kopyalarının da elektronik olarak korunup sunulmasına olanak tanır. Bu sayede işletmeler, e-arşiv faturalarını ve ikinci nüshalarını güvenli bir şekilde elektronik ortamda saklayabilir ve gerektiğinde elektronik olarak ibraz edebilirler. Bu yöntem, kağıt kullanımını azaltarak maliyet ve zaman tasarrufu sağlar.

Yasal zorunluluk

2014 yılında brüt satış hasılatı 5 milyon lira veya daha fazla olan internet üzerinden mal ve hizmet satan mükellefler, yasal olarak e-Arşiv fatura programına geçmek zorundadır.

Daha yüksek hız, daha düşük maliyet

e-Arşiv fatura programı kullanan işletmeler, iş süreçlerinde hız ve verimlilik artışı sağlar ve kağıt fatura işlemlerinden kaynaklanan maliyetleri azaltır. Hem e-Fatura hem de e-Arşiv fatura programları, işletmelere daha düşük maliyetlerle daha hızlı ve verimli iş yapma olanağı sunar.

E-Fatura ile E-arşiv Fatura arasındaki fark nedir?

e-Fatura, sadece sisteme kayıtlı kullanıcılar arasında kullanılabilirken, e-Arşiv Fatura e-Fatura kapsamı dışında olan firmalar ve tüketicilere de kesilebilir. Ayrıca e-Arşiv Fatura'nın ikinci nüshası elektronik olarak saklanabilir ve gerektiğinde ibraz edilebilir.

Uyumlu Olduğu Cihazlar

Bilgisayar
App Store
Google Play